Image
16 augusti, 2018

Rapport från Björklidenresan

Precis som föregående år, åkte i slutet på juli ett gäng glada Björklidare på klubbresan till Björkliden, klubbens första bana i Lappland.

Några flög till Kiruna och tog sedan bussen men de flesta åkte SJ:s nattåg från Stockholms central och som normalt tar resenärerna direkt till tågstationen i Björkliden. Man kommer fram utsövd och klar för golf direkt. I år gick tågresan inte riktigt enligt planerna. De skogsbränder som vi tidigare bara läst om fick vi nu känna på själva och innebar istället buss mellan Umeå och Luleå med över 30 timmars försening. Men med hotellövernattning och glad kväll i Luleå var stämningen vid ankomst till Björkliden ändå på topp.      

Precis som förra året bjöd Björklidens fjällanläggning på en fantastisk omgivning, ett härligt boende samt sol och värme i överflöd. Helt enkelt underbart och att det är myggfritt har vi lärt oss från tidigare år. Hela det planerade programmet med singel-, partävlingar och aktiviteter kunde genomföras trots den försenade starten. Bland höjdpunkterna var besöket hos våra norska vänner på Narviks golfklubb med den otroliga banan i Skjomen. Nästa år kommer norrmännen även att besöka oss.

Ovan polcirkeln med ljus dygnet runt hinner man med massor med spontantolf då man bor några hundra meter från första tee. Banan var i ett fantastiskt grönt och välklippt skick, bästa någonsin och väl värd ett besök om man har vägarna förbi! Trots att en del bollar som vanligt försvann bland fjällbjörkarna var alla deltagare mycket nöjda med årets fjällresa. Spontant lovade alla att hänga på också nästa år. Du som funderat, häng på du också och redan nu gör plats i kalendern v. 31 2019.  

Hälsningar, Jarl Klang, reseledare

Foto: Jan Thurfors