Image
26 september, 2017

Race to Bodaholm 2017 är avgjord

 

I söndags avgjordes finaltävlingen Race to Bodaholm på just, Bodaholm. Ett startfält på 36 spelare tampades om den prestigefyllda avslutningstävlingen. Deltagarna hade kvalificerat sig till tävlingen genom att vinna, eller komma tvåa på någon av säsongens Solo-tävlingar, vinna respektive klass i KM eller Brommamästerskapen, alternativt placera sig i toppen av Order of Merit för säsongens Solo-tävlingar. 

Bodaholm var i kanonskick, vilket vi nu har vant oss vid att bli bortskämda med. Däremot var det okarakteristiskt lite vind för att vara Bodaholm. De första hålen spelades dock i en hel del dimma, vilket gjorde det utmanande att se vart bollen flög! Så småningom lättade dimman och övergick i en lätt mulen dag som sen avslutades med strålande sol och värme! En härlig brittsommardag! Ljuvligt att ha prisutdelningen i strålande sol!

Slutligen stod undertecknad, som segrare på 71 slag netto, tätt följd av Emil Andersson Herrström på 72 slag på andraplats och Paul Rosenqvist på tredjeplats, även han på 72 slag. Platserna 2-4 avgjordes på spelhcp! Det var en riktigt jämn och tät tävling, där endast 9 slag separarerade de 22 bästa spelarna!

Med den här tävlingen rundar vi av årets tävlingssäsong och ser tillbaka på en härlig säsong med 7 Solo-tävlingar, 4 partävlingar (Duo), 3 lagscramble och våra två mästerskap på Bromma Golf respektive Bodaholm. Extra roligt är det att se att deltagandet i våra Solotävlingar har ökat från 59 till 82 unika deltagare! Superroligt!

Stort tack till alla!

Ett extra tack till tävlingssektionen med Jan Thurfors i spetsen, som har planerat och genomfört alla tävlingar.

//Kim

Hela resultatlistan för tävlingen hittar ni på den här länken

För oss som gillar att gräva ned sig i diverse statistik, finns en lista över sammanlagda resultaten och snittresultat per hål. Ni hittar den på den här länken