Björkliden lapporten

Följ med på årets klubbresa till Björkliden Lappland 22 juli – 29 juli.

Jarl Klang

Äntligen dags för för att boka årets resa till Björkliden!

Med sköna minnen från de senaste årens resor förbereder vi oss igen för resa till Lappland och Björklidenbanan igen. Även denna gång kommer aktivitetsveckan att handla om allt mellan fjällvandring, träffa gamla och nya vänner och naturligtvis golf i olika former. Klubben har förreserverat 5 stugor. Pris för inkvartering i stuga och golf dygnet runt på Björklidenbanan är 1800: – per person, 7 nätter. Stannar du en natt kortare t.ex. om du åker tåg, eller längre får du dra av eller lägga till 300:-. Vi kommer som tidigare år att göra en del utflykter i närområdet och förhoppningsvis blir det ett besök på Narviks fantastiska golfbana som vi besökt flera gånger. En vandring till toppstugan Låkktatjåkko och en fisketur för de som är intresserade, finns också med i planerna. Mycket är upp till vädergudarna men vi är som vanligt flexibla i planeringen. Övrigt på programmet finns en lag- och en partävling, Arctic Solo, Björklidenmästerskapet, Lennart Molanders Vandringspris samt mycket spontan golf under midnattssolen.

Bokning av resa till Björkliden görs och betalas individuellt. Nedan finns förslag med tåg och flyg. Tåg från Stockholms central direkt till Björkliden är det absolut enklaste alternativet. Boka gör du lättast på SJ.se och gör då detta omgående då efterfrågan är stor på liggplatser och antalet är begränsat, dessutom ökar priset närmare avgång. Resan är öppen för medlemmar i Björklidens golfklubb och det finns 25 platser förbokade i stuga. Sista dag för anmälan är 20 juni.

Rekommenderad tågresa till/från Björkliden som bokas individuellt (bokas bäst på sj.se).
  • Tåg VY liggvagn avresa Stockholm 22 juli 18.11 ank. Björkliden 23 juli 11.18.
  • Tåg VY liggvagn avresa Björkliden 29 Juli 16.31 ank. Stockholm 30 juli 09.25

Det finns även flyg till Kiruna som är ett bra alternativ, det gäller även här att boka snabbt för att få plats till bra pris, både Norwegian och SAS flyger. Tänk på att det är tillägg för golfutrustning.

Nedan ett  förslag på flyg med Norwegian som flera deltagare redan bokat på.

• 22 juli. Norwegian avresa Arlanda 14.55 ank. Kiruna 16.30  information om busstransfer kommer när när vi ser hur många som har informerat om behov vid anmälan.
  • 29 juli. Norwegian avresa Kiruna 29 juli 17.00 ank Arlanda 18.35.
  • Se till att du bokar din resa med bagage dvs Lowfare+ och lägg till golfbag

För anmälan, bokning och betalning av plats i stuga och golf: Använd denna länk.

Boka först din resa med tåg/flyg så du ordnat transport. Ange också om du har önskemål om transfer från flyg och vem/vilka du vill dela stuga med. Rum finns också att boka på hotellet men är betydligt dyrare (0980-64100). Har du frågor, maila någon av reseledarna Jarl Klang (jarl.klang@mail.com) och Ginger Flärvall (flarvall@gmail.com).

Välkommen och häng med du också!

wattholma GK bana

Dagsutflykt till Wattholma GK den 2 juni

Jarl Klang

Hej alla glada golfare i Björklidens golfklubb!

Häng med på en heldagsutflykt till Wattholma GK torsdagen den 2 juni, första start 11:50. Vattholma ligger ca 2 mil norr om Uppsala.

Banan är utmanande för den duktiga golfaren på birdiejakt men snäll mot de som ännu inte kommit så långt i sin golfutveckling då det nästan alltid finns en lättare väg till koppen!

Karaktären påminner en hel del om linksgolf, då vinden i det öppna landskapet gör varje runda unik!

Du väljer själv om du vill gå 9 eller 18 hål.

Vi spelar rundan och avslutar med kaffe, smörgås och liten prisutdelning!

Kostnaden är 250 kr för spel (18 hål), kaffe och smörgås! Björklidens GK är med och sponsrar resan.

Anmäler dig gör du simple signup genom att klicka på länken nedan,

Anmälan till Golfutflykt 2 juni

Behöver du skjuts till Wattholma så klickar du i det på simple signup så ska vi försöka samordna det på bästa sätt, kan du hjälpa till och skjutsa så anmäler du även det! Att få skjuts innebär naturligtvis att man delar bensinkostnaderna mellan sig!

Ledare och kontaktpersoner, Ginger Flärvall 070-4216049 och Jan Ulrich.

Låt oss ha en härligt trevlig dag tillsammans på en ny bana!

Välkomna!

Årets första partävling på Bodaholm – Duo 1

Äntligen, säsongens första DUO-tävling på Bodaholm

Hugg tag i en gammal eller ny golfvän och var med på en rolig parscramble på Bodaholm den 29 maj!

Scramble innebär att båda lagmedlemmarna slår sina slag från tee, och sedan väljer man den bäst placerade bollen i laget och slår två nya slag därifrån, och fortsätter så tills bollen är i hål. En rolig spelform där man kan rädda varandra!

Vinnande lag blir kvalificerat till den prestigefyllda finalen i Race-to-Bodaholm i slutet på säsongen.

Första start är kl 12:00. Tävlingsavgift 100:- per par som betalas på plats vid start. Greenfee betalas i förekommande fall beroende på ditt medlemskap.

Anmälan görs via denna länk