Björkliden lapporten

Dags att boka årets klubbresa till Björkliden Lappland 28 juli – 4 augusti.

Jarl Klang

Äntligen kan vi börja planera för årets resa till Björkliden!

Med härliga minnen från de senaste årens Björklidenresor förbereder vi oss igen för årets tur till Lappland och Björklidenbanan. Även denna gång kommer aktivitetsveckan vara fylld med fjällvandring, äventyr, träffa gamla och nya vänner och naturligtvis en hel del golf. Klubben har reserverat 5 stugor. Pris för inkvartering i stuga och golf dygnet runt på Björklidenbanan är 1800: – per person, 7 nätter. Stannar du en natt kortare t.ex. om du åker tåg, eller längre får du dra av eller lägga till 300:-. Vi kommer som vanligt göra en del utflykter i närområdet och kanske blir det även ett i Norge och besök på Narviks golfbana som vi besökt ett antal gånger. En vandring till toppstugan Låkktatjåkko eller Trollsjön och en fisketur för de som är intresserade finns också med i planerna. Mycket är upp till vädergudarna men vi är som vanligt flexibla. Övrigt på programmet finns en lag- och en partävling, Arctic Solo, Björklidenmästerskapet, Lennart Molanders Vandringspris samt mycket spontangolf under midnattssolen.  

Bokning av resan till Björkliden görs och betalas individuellt. Nedan finns förslag med tåg och flyg. Tåg från Stockholms central direkt till Björkliden är det absolut enklaste alternativet. Boka gör du lättast på SJ.se eller Vy.se och gör då detta så snart det blir bokningsbart. Efterfrågan är stor på liggplatser och priset ökar närmare avgång. Klubbresan är öppen för medlemmar i Björklidens golfklubb och det finns 25 platser förbokade i stuga. Sista dag för anmälan är 20 juni men som nämnts behöver din bokning på tåg eller flyg behöver göras långt innan för att få bra priser.

Rekommenderad tågresa till/från Björkliden som bokas individuellt.

  • Tåg VY liggvagn avresa Stockholm 28 juli 18.10 ank. Björkliden 29 juli 11.17.
  • Tåg VY liggvagn avresa Björkliden 4 augusti 16.30 ank. Stockholm 5 augusti 09.26
Det finns även flyg till Kiruna som är ett bra alternativ, det gäller även här att boka snabbt för att få plats till bra pris, både Norwegian och SAS flyger. Tänk på att det är tillägg för golfutrustning.

Nedan ett förslag på flyg med SAS som flera deltagare redan bokat på.

  • 28 juli. SAS avresa Arlanda 12.40 ank. Kiruna 14.10  information om busstransfer kommer när när vi ser hur många som har informerat om behov vid anmälan.
  • 4 augusti. SAS avresa Kiruna 14.40 ank Arlanda 16.15.
  • Se till att du bokar din resa med extra bagage för att få med din golfbag
För anmälan, bokning och betalning av plats i stuga och golf: Använd denna länk. Men boka först din resa med tåg/flyg så du ordnat transport. Ange också om du har önskemål om transfer från flyg och vem/vilka du vill dela stuga med. Rum finns också att boka på hotellet men är betydligt dyrare (0980-64100). Har du frågor, maila någon av reseledarna Jarl Klang (jarl.klang@mail.com) och Ginger Flärvall (flarvall@gmail.com). Välkommen och häng med!

Björklidens Golfklubb

Rålambshovsparken Boulebar

Boule i Rålambshovsparken med Björklidens GK 20 juni

Jarl Klang

Vi upprepar förra årets succé med härlig boule i Rålis.

Tisdagen 20/6 träffas vi igen och spelar boule, äter och har trevligt tillsammans på populära BouleBar i Rålambshovsparken i Stockholm. Vi samlas senast kl 17.45. Spelet börjar kort därefter, 90 minuter boulespel ingår och en tvättäkta boulenörd guidar oss i grunderna i spelet och en härlig blandning av franska charkuterier och ostar serveras vid banan! Den lättsamma och förhoppningsvis soliga aftonen avrundas sedan med en liten prisutdelning för bästa laginsats. Alla kan vara med, från nybörjare till proffs.

Eventet är öppet för medlemmar i Björklidens golfklubb och deltagaravgiften är subventionerad av  Björklidens GK, Endast 220:-! för boulespel, bouleguide, och fransk delikatesstallrik. Dryck väljer och betalar du själv på platsObs, begränsat antal platser och först till kvarn gäller som vanligt.

Anmälan senast den 16 juni, via denna länk.

Vive La Rébouletion!

Välkommen!

Björklidens Golfklubb

Nytt – Golfresa med övernattning till Strängnäs GK 17-18 juni

Jarl Klang

Följ med klubben på resa med övernattning till Strängnäs GK och golf lördag – söndag.

Strängnäs GK bjuder på en vacker 18 hålsbana med stora fina ekar som ramar in hålen och passar alla typer av spelare. Många av hålen är doglegs och det är stor fördel om du kan placera utslagen på rätt sida av fairway för en bra linje till flaggan. Banan är lätt kuperad med bra kondition på greener och fairway. Det går relativ snabbt att spela 18 hål med korta avstånd mellan green och tee. Vi kommer spela både 18 hålsbanan och 9 hålsbanan (2 ggr.) Boende är ordnat på i Strängnäs på Hotel Bishops Arms, som är en del av Elite Hotels. Hotellet som har en centralt läge har nära till allt inklusive buss och tågkommunikationer.

Kostnaden är endast 1500:- per person i delat dubbelrum och är ordentligt subventionerat av Björklidens GK.

I priset ingår;

–  18 hål golf x 2 rundor, lördag 17 juni 12.00, lördag 18 juni 10.00/13.00

–  2-rätters middag

–  Boende i dubbelrum

–  Frukostbuffé

Vi spelar en lättsam poäng-bogey båda dagarna och belönar några goda resultat.

Vid anmälan fyll i om du behöver skjuts eller om du kan skjutsa någon så blir det lättare för alla som vill att hänga med!! Samling på Strängnäs GK på lördag 17 juni 11:00. Första starttid är kl 12:00. Obs! Det finns endast 24 platser att boka, först till kvarn gäller. Resan öppen för medlemmar i Björklidens GK.

Din anmälan till resan gör du här.

Kontaktperson: Jan Ulrich 073-8113214, jano.ulrich@outlook.com eller jarl Klang 0708-343534 jarl.klang@mail.com

Välkomna

Björklidens Golfklubb