Senaste inlägg

Tjejgolfen pausar till 29 juli

Åh vilken försäsong vi har haft med alla tjejer på onsdagarna! Stort tack till alla som varit med och förgyllt både träning och spel på banan! Riitta och jag är också mycket tacksamma för alla glada tillrop som vi fått!!
Vi har tränat med bästa Johan, det har varit svingträning, vi har chippat och puttat, halverat våra puttrar och greppat om klubbor, allt för att bli bättre golfare men framför allt har vi haft superkul!! Vi har spelat diverse roliga och tokiga tävlingar och jag tror de flesta har fått ta emot åtminstone ett pris en gång!
Nu är det sommaruppehåll men vi ses igen onsdagen den 29 juli!

Under uppehållet så kommer klubben att erbjuda ett antal små utflykter till lite olika banor med härlig samvaro (med distans så klart) god mat och finfint golfspel så håll utkik på FB och hemsidan så ni inte missar något.

Det skulle också vara superkul om vi blev lite fler tjejer på våra tävlingar Race to Bodaholm!!!

Trevlig golfsommar önskar vi er alla!

Ginger & Riitta

Äntligen dags att kicka igång tävlingssäsongen!

Vi börjar med en mjukstart där upplägget är lite annorlunda med extra hänsyn p.g.a. Covid-19. Den första Solo-tävlingen spelas på Bodaholm mellan torsdag till söndag (2/7 och 5/7). Man väljer och bokar starttid själv. Man behöver naturligtvis spela med någon som kan vara markör, men denne behöver inte vara med i tävlingen.
Efter att man bokat sin starttid så anmäler man sig till tävlingen på vanligt vis via MinGolf eller via https://www.bjorklidensgolfklubb.se/tavlingar/tavlingsprogram/. Vid anmälan så meddelar man sin starttid. Startavgiften betalas in via Swish senast den 1/7 till tävlingsledningen, Jan Thurfors, nummer 073-437 44 46. Skriv golf-id och tävlingsnamnet (Solo-1) som meddelande.
Resultatet rapporteras förhoppningsvis in via appen OnTag, mer info om det kommer ut innan tävlingen startar.
Tävlingen spelas i två klasser:
A-klass (upp till hcp 17,9) spelar slaggolf, max antal slag per hål är par +5.
B-klass (hcp 18,0 och högre) spelar poängbogey.

Startavgiften är 50 kr för medlemmar i Björklidens Golfklubb, 150 kr för övriga. Greenfee tillkommer och betalas som vanligt beroende på klubbmedlemskap.
Använd gärna Facebook-gruppen "Grupp för Björklidens Golfklubb" för att hitta medspelare.

Denna tävling är den första deltävlingen i Björkliden Solo-serien. Vinnaren och 2:an från varje klass går vidare till säsongsfinalen "Race to Bodaholm". Övriga kan komma dit via Order-Of-Merit. Finalen är dock bara för medlemmar i Björklidens Golfklubb.

Nästa tävling, Solo-2, spelas på Bromma mellan 9/7 och 12/7. På Bromma så spelas tävlingen över 9 hål, men den gäller lika mycket för kvalificeringen till finalen.

Årets klubbresa till Björkliden i Lappland är tyvärr inställd.

Beroende på rådande situation och rekommendationer från våra myndigheter att avstå långväga resor i Sverige för att förhindra smittspridning och riskera att belasta sjukvården i onödan, är årets aktivitetsvecka till Björkliden inställd. Vi får suga på de sköna och varma minnen vi har från resorna under de senaste åren och hoppas få återkomma starkt nästa…
Läs mer