Ett härligt golfår är slut och vi börjar det nya direkt!

Scratch Golf

Ännu ett rekordår

Luciagolfen genomfördes den 12 december och avslutade traditionsenligt en välfylld golfsäsong för klubben. Det har varit full fart både på tävlingsspel och träningstillfällen. Även våra sociala aktiviteter har varit välbesökta, inte minst den uppskattade Schaffer-konserten som drog en storpublik.

Likt tidigare år har det genomförts drygt 20 tävlingar inom Björkliden Solo och Duo, Bromma Touren och våra olika mästerskap. Årets nya tävling B2 med spel på både Bodaholm och Brommabanan samma dag blev ett uppfriskande tillskott och har kommit för att stanna. I tillägg har det inom 60+ varit full fart med tävlingar och sällskapsspel i stort sett varje vecka. Våra subventionerade träningar har också haft stor uppslutning och i princip varit fullbokade säsongen igenom. Björklidens GK syns och hörs och det är många som fått upp ögonen för klubben och alla våra aktiviteter. Det syns också på vårt medlemstal som ökat ordentligt och står för den 17:e största ökningen av alla klubbar i Sverige. Det ser vi som en bekräftelse på att klubbens verksamhet är uppskattad.

Om bara någon vecka kommer det vara full fart på våra aktiviteter i klubben igen. Vårt nya partnerskap och samarbete med Scratch Golf för inomhusgolf rivstartar i januari. Från styrelsen tror vi inomhusgolf kommer vara en härlig möjlighet för klubbens medlemmar att slipa formen inför sommarens rundor men också hålla kontakten med alla golfvänner i klubben under den vita årstiden. I medlemskapet i Björklidens Golfklubb kommer automatiskt medlemskap i Björklidens satsning på Scratch Golf att ingå, som ger mycket förmånliga priser på banhyra m.m. Björkliden bjuder in till Öppet hus under några tillfällen med början i januari för att vi medlemmar skall få bekanta oss med tekniken för simulatorgolf och lära oss hur vi hittar till Scratch Golf.

Övrigt vad som gäller för 2022 är att både tävlingar och sociala aktiviteter kommer utökas. På programmet finns som tidigare ett brett tävlingsutbud inklusive den nya tävlingen B2 och den stora avslutningstävlingen finalen i Race-to-Bodaholm, dit man kvalificerar genom bra spel under säsongen. Bland övriga aktiviteter finns ett flertal kortresor till närbelägna golfbanor varav en med övernattning samt den traditionella aktivitetsresan till Björkliden, 23 – 29 juli. Vidare är inplanerat ett antal After Work med olika teman som boule, bowling, minigolf m.m. För att också ge säsongen en bra start kommer ett par utbildningskvällar och en klubbfest arrangeras. Det ger möjlighet att fräscha upp regelkunskaperna men också träffa både nya och gamla golfvänner. Mer information om de olika aktiviteterna kommer som vanligt att finnas här på klubbens hemsida bjorkliden.se, där du alltid hittar information om vad som händer i klubben.

Stort tack för 2021 och vi syns inom kort igen 2022!

Jarl Klang, ordförande