Tack för ett härligt golfår 2022 och nästa ska bli ännu bättre!

Björklidens golfbana green hål 6 och 15.

Festligt, folkligt och fullsatt 2022 och vad väntar 2023!   

Luciagolfen avslutade traditionsenligt golfåret den 11 december och genomfördes i ett skönt vinterväder till glädje för de flesta. Vi kan se tillbaka på en välfylld golfsäsong som varit full av fart både på tävlingsspel, träningstillfällen och många sociala aktiviteter som varit välbesökta och uppskattade, som festen med 60-och 70-tals musik på Engelen.

Tävlingsverksamheten har genomfört drygt 20 tävlingar inom Björkliden Solo och Duo, Bromma Touren och våra olika mästerskap. Tävlingen B2 med spel på både Bodaholm och Brommabanan samma dag kördes för andra året och blivit uppskattad. Ett också växande startfält gör tävlingen till en av årets stora höjdpunkter. Sektionen 60+ har som vanligt haft hög intensitet och genomfört tävlingar och sällskapsspel i stort sett varje vecka. Detta gäller även våra subventionerade träningar som i stort varit fullbokade säsongen igenom. Som nyhet för året provade klubben en kortresa med övernattning på Orresta GK. Den blev snabbt fullbokad och många ser gärna ett återbesök nästa år.  

Redan i januari drar den nya golfsäsongen i gång igen genom Björklidens samarbete med Scratch Golf inomhusgolf i Bromma. I medlemskapet i Björklidens GK ingår automatiskt fördelarna i Björklidens samarbete med Scratch Golf, som ger dig mycket förmånliga priser på banhyra. Den 11 och 12 januari startar sällskapsgolf på Scratch golf för damer och 60+ som sedan pågår varje vecka fram till dess att vi kan vara utomhus igen. Nytt för i år och för intresserade så arrangeras Björkliden PGA Tour inomhusgolf med den första av 4 deltävlingar den 15 januari, läs mer om denna på hemsidan.

Såväl tävlingar som sociala aktiviteter kommer utökas 2023. Redan finns ett brett tävlingsutbud inklusive den stora avslutningstävlingen finalen i Race-to-Bodaholm, dit du kvalificerar genom bra tävlingsspel under säsongen. Bland övriga aktiviteter finns ett flertal kortresor till närbelägna golfbanor både innanför Golfstar men även utanför bl.a. två med övernattning samt den traditionella aktivitetsresan till Björkliden, 28 jul – 4 aug. Vidare är inplanerat ett antal After Work med olika teman som boule, bowling, minigolf, biljard m.m. För att också ge säsongen en flygande start kommer ett par utbildningskvällar att hållas, som ger möjlighet att fräscha upp regelkunskaperna men också träffa golfvänner. Närmare information om de olika aktiviteterna kommer som vanligt att finnas här på klubbens hemsida bjorkliden.se, där du alltid hittar aktuell information om vad som händer i klubben.

Stort tack för 2022 och vi syns inom kort igen 2023!


Jarl Klang, ordförande